Wie ben ik?

Mijn naam is José Lux

 

Erkend reflextherapeute

Na wat turbulente jaren van zoeken en vinden, begon ik in september 2002 met de HBO opleiding voor voet- en handreflextherapie, gevolgd door de opleiding Medische Basiskennis (anatomie, fysiologie, pathologie) bij Sonnevelt Opleidingen in Eindhoven. Hiermee kon ik de benodigde diploma’s binnenhalen om ingeschreven te worden als lid van beroepsvereniging de LVNT (Landelijke Vereniging Natuur-geneeskundig Therapeuten).

Het voordeel hiervan voor u is dat de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Voor ons als therapeut houdt dit in dat wij voortdurend aan alle eisen van deze tijd dienen te voldoen en tevens elk jaar dienen bij te scholen om onze kwaliteit in ons werk te kunnen waarborgen.
De opleiding Medische Basiskennis werd uitgebreid met twee modules, waardoor ik in 2014 opnieuw deze vernieuwde opleiding ging volgen en in augustus 2016 met goed gevolg kon afsluiten, waardoor er voor de nieuwe eisen van 2017 en verder weer aan alle voorwaarden voldaan werd.

Klik voor de vergoedingen of meer informatie op:
LVNT > zorgverzekeraars > vergoedingen.

Symptomen onder de loep nemen en iemand op een natuurlijke manier kunnen helpen om weer beter te worden, prikkelde mijn interesse al geruime tijd. De patiënt wordt benaderd in zijn totaliteit en krijgt zodoende een individuele behandeling.
Op deze wijze van behandelen kan men beter de oorzaak van een symptoom opsporen, waardoor tijdens de behandelingen het zelf herstellend vermogen van het lichaam geoptimaliseerd wordt voor een natuurlijk herstel. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere natuurgeneeskundige therapieën binnen het behandelplan.

Hierin liggen ook de antwoorden voor iedereen die op zoek is naar balans in zijn geestelijke- en lichamelijke gezondheid.
Een eenvoudige aanraking kan al het begin zijn om weer in contact te komen met jezelf en niet alleen met de wereld om u heen.

Zoals wellicht bij u bekend, is in deze tijd van individualisatie de noodzakelijke persoonlijke aandacht heel schaars geworden. Reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde kunnen elkaar heel goed aanvullen. Ik wil dit graag laten zien.

Lux Voetreflex
Registertherapeut LVNT / RBCZ®, TCZ, S.C.A.G.

Jose Lux

‘Behandel de zieke in plaats van de ziekte’
Hippocrates

DE WEG NAAR GEZONDHEID ZO NATUURLIJK MOGELIJK BENADEREN